Siirry suoraan sisältöön

Aikamatka tunnevalmentajaksi

Minulle nousi vahvasti aika ja sen merkitys ajatuksiini tänään mökillä. Katsoessani taakse päin tätä kulkemaani matkaa, niin huomaan asioiden tapahtuneen juuri niin kuin niiden on kuulunutkin. Se on mielenkiintoista, mitä kaikkea nousee pintaan, kun on aikaa ja rauhaa pysähtyä itsensä äärelle.

Sen sijaan, että olisin suoraan päässyt unelmatyöni pariin, niin tämä muutos tapahtui asteittain. Ensin jäin kolmivuorotyöstä pois ja tein kaksivuorotyötä sairaanhoitajana. Sitten jättäydyin tekemään puolikasta arkipäivävuoroa. En tietoisesti siitä syystä, että näin on hyvä suunnitelma, vaan siksi kun oli vahva fiilis siitä, että tarvitsin vapaata aikaa ja energiaa. Kipuiltuani aikani puolipäiväisyyden kanssa minulle tuli vahva tunne, kova rinnassa tuntuva ahdistus, ajatellessani jatkoa vielä edes kesän verran hoitotyössä. Luotin tunteeseeni ja kerroin etten enää jatka työtäni.

Pysähtyminen ja luopuminen vanhasta antoi tilaa uudelle. Tänään olen siinä tilanteessa, että saan antaa aikani ja energiani unelmatyölleni.

Voimaantuneena työelämässä

Itse olen kokenut työelämässä, ja välillä muutenkin, että nopearytmisyys koetaan usein hyveenä sekä tehokkuutta tuovana asiana ja rauhallinen rytmi koetaan jopa laiskuutena. Mutta iskeekö sen myötä välillä vauhtisokeus ja tärkeät asiat jäävät huomaamatta? Potilaan henkeä pelastaessa kyky toimia nopeasti on elintärkeää, mutta itsetuhoisen nuoren äärelle pysähtyminen ja hänen kuulemisensa kaipaa rauhallista pysähtymistä sekä kiireettömyyttä. Tilanteet ovat erilaiset ja kummankin kokemuksen jälkeen kaipaa palautumista näistä kokemuksista sekä niiden läpikäymistä. Tärkeää onkin huomioida ihmisten erilainen tahti asioiden läpikäymiselle.

Ihmisen elämän eri osa-alueiden tasapaino antaa vahvan pohjan hyvinvoinnille ja työelämässä voimaantuneena pysymiselle. Tasapainossa jonkun osa-alueen hetkellinen haaste ei kaada koko pyörää. Tasapaino merkitsee eri ihmisille erilaisia asioita ja sen vuoksi onkin hyvä tunnistaa oman itsensä kannalta ne oleellisimmat asiat.  Työelämässä sisältä käsin voimaantunut ihminen tunnistaa oman rytminsä ja kantaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan tiedostaen voivansa vaikuttaa asioihin ympärillään, myös asettamalla positiivisia rajoja. Hänellä on jaksamista nostaa asioita esiin työssä ja yksityiselämässä ilman ”lytätyksi” tulemisen pelkoa. Asiat pysyvät asioina ilman liian suurta tunnelatausta. Työn kehittämiselle on energiaa ja se on vuorovaikutuksellista sekä hedelmällistä. Asiat tuntuvat etenevän.

Jokaiselle rytmille on paikkansa. Oman luontaisen rytmin tunnistaminen on tärkeää matkalla kohti tasapainoa. Kohtaamisissa autan sinua löytämään tilan, jossa voit omaan tahtiin tutkailla elämääsi ja aloittaa tunnustelemaan rauhassa sitä, mikä on sinulle sopiva rytmi elää. Asioiden näkyväksi tekeminen eli realiteettien esille tuominen on osa tutkimusmatkaa, jotta voit rakentaa polkua kohti haluamaasi tulevaisuutta. Pakkaathan mukaan kärsivällisyyttä, koska näille oivalluksille on hyvä antaa riittävästi tilaa kasvaa unelmaelämäksi.

Ihanaa aurinkoista kesää!

Lempein terveisin,

Hansu

B.UP Koutsi

Huippujulkaisut

 KATSE ETEEN JA YLÖS  ❤️

B.UP -
OPEN YOUR FUTURE

B.UP tarjoaa sinulle ja yrityksellesi tuen jatkuvaan kehittymiseen.

Tutustu palveluihin

LISÄÄ TARINOITA.

B.UP Coachingista apua verkostoitumiseen

B.UP Partner Heidi Haataja kirjoittaa Koodeja naisyrittäjyyteen -blogissa verkostoitumisen tärkeydestä. Blogia ylläpitää Kajaanin ammattikorkeakoulun Koodeja naisyrittäjyyteen -hanke, joka tarjoaa Kainuun, Koillismaan ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjille mahdollisuuden

Lue lisää »