Siirry suoraan sisältöön

Erityisherkkyys on kantava vahvuus, mutta tunnistamattomana aiheuttaa selittämätöntä sisäistä kaaosta

Kuvaannollisesti ”Avatessani oven” imin itseeni vallitsevat tunnetilat. Kaikki tunteet. Ovesta sisään tuodut ja seinien sisällä syntyneet. Muistan erään työkaverini sanat takavuosilta, kun koin selittämätöntä kaiherrusta tullessani työpaikalle, vaikka kaikki oli hyvin. ”Tällä ei ole mitään tekemistä Katja sinun kanssasi”. Silloin en vielä ollut tietoinen erityisherkkyydestäni ja sen vaikutuksesta tunne-elämääni.

Ekstroverttinä herkkyyden peittelykyky kasvoi kuin huomaamatta tunteiden sekamelskassa. Miksi sitten peitellä jotain ominaisuutta niin tarkoin. Vastaus on lopulta hyvin yksinkertainen. Erityisherkkänä koen tunteet hyvin vahvasti, myös muiden tunteet ja se tekee minusta haavoittuvan. Erityisesti negatiiviset tunnelataumat ympäristöstä kuormittavat tuoden mukanaan ympäröivien tunteiden reaktiot; ahdistuksen, surun, kyyneleet. Toisaalta, kukapa ei haluaisi KELLUA ILOSSA.

Tunnekeskus, voimavara

Mitä avoimempi olen, sitä enemmän ANNAN TILAA muiden tunteille tulla ”tunnekeskukseeni”. Toisinaan tunnekeskuksessani on kuhissut kuin muurahaispesässä. Tämä taas on saanut aikaan ali – tai ylivireys tilaa. Vireystilan tasaaminen on kohdallani tasapainottelua aktivoinnin ja hiljentämisen välillä. Pidän huolta vireystilastani psyykkisen sekä fyysisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Harrastan monipuolisesti erilaista liikuntaa lätkästä yin joogaan. Näin minulla on mahdollisuus virittää tai purkaa kierroksia positiivisilla mielihyvää tuottavilla touhuilla. Aktiivisuuden vastapainona tarvitsen runsaasti rauhaa ja hiljaisuutta. Pään sisällä. Ihan vain paikallaan oloa. Omien ajatusten kanssa. Ajan otan silloin, kun se on tarpeen ja aina, kun siihen on mahdollisuus. Toisinaan se on lyhyt hetki merellä tai ihmisjoukossa.

Tunnetaitojen opiskelu ja harjoittaminen on tuonut ymmärrystä minulle, ekstrovertille erityisherkälle, omaa tunnemaailmaani kohtaan. Enää minun ei tarvitse pitää erityisherkkyyttäni piilossa. Tosin ei minun tarvitse sitä tuoda erityisesti esillekään. Se on minussa. Toiset sanovat sitä valoksi ympärilläni. Itse kutsun sitä syntymälahjaksi, joka tekee minusta eloisan ja monipuolisen, elämälle uteliaan. Pirskahtelevan. Herkkyys on voimavara, joka kantaa. Voimavarana herkkyys ja tunteet ovat työyhteisössä vielä varsin uusi näkökulma. Kuitenkin ymmärtämällä erityisherkkyyttä ja kehittämällä tunteiden käsittelytaitoja on mahdollista parantaa työyhteisön vuorovaikutusta sekä johtamistyötä. Omasta opintomatkastani tunteiden maailmaan olen tuonut erilaisia työvälineitä B.UP Coachingiin. B.UP Coaching tarjoaa konkreettisia keinoja lähestyä asiaa sekä itsesi, että muiden näkökulmasta. Keinoja, jotka on helppoja omaksua.

KOHDATAAN. RAKASTU MATKAAN. MENESTYTÄÄN YHDESSÄ.

Katja Koskimies
Tähdentekijä 💫

Huippujulkaisut

 KATSE ETEEN JA YLÖS  ❤️

B.UP -
OPEN YOUR FUTURE

B.UP tarjoaa sinulle ja yrityksellesi tuen jatkuvaan kehittymiseen.

Tutustu palveluihin

LISÄÄ TARINOITA.

Katja Koskimies

Rakkautta, luottamusta ja iloa

Maalla korona tuntuu kaukaiselta. Elämä on rauhallista, seesteistä. Ikkunoista näkyy talven ihmemaa. Parantumisloma päättyy tänään vanhan vuoden kanssa yhtäaikaa. Sisällä iloista, ulkona ”monenlaista” on tullut

Lue lisää »
Katja Koskimies

Tervetuloa B.UP maailmaan

B.UP SYNTYI ILOSTA JA INTOHIMOSTA. Sisäisen motivoitumisen ja omien arvojen mukaisen elämän mahdollistaminen on tärkeää. Yrittäjyysmatkani kautta tarjoan välineitä miellyttävän elämäntavan löytämiseen. Oleellinen osa minua

Lue lisää »