Siirry suoraan sisältöön

Tartu muutokseen

On kummallinen tunne, kun tykkää siitä mitä tekee, mutta ei tunne olevansa omissa nahoissaan. Urani aikana Canonilla, 16 vuotta, olin tykätty työkaveri, huippumyyjä ja laaja-alainen Business Developer. Elämä oli mallillaan, mutta silti halusin jotain muuta. Sisäisen levottomuuden syyhyn en oikein päässyt käsiksi. Millaista muutosta oikein kaipasin? Koronakevät 2020 oli minulle merkityksellinen hetki, pysähtymisen paikka, joka muutti kaiken.

Koronakriisi jätti minut muiden tavoin eristäytyneisyyden tilaan. Kolmen viikon loma Thaimaassa vaihtui Toppilansalmen rannalla hengailuun. Sosiaaliselle Minälle pysähtyminen nopeasti tuntui henkisesti raastavalta, jopa väkivaltaiselta. Kiitän ystävääni, joka oli tarkemmin perillä sivutoimisesta yrittäjyydestäni, ilmajoogaliinan asentamisesta terassilleni ja yhdestä kysymyksestä.

”Katja, mitä nää voisit tehdä tässä tilanteessa ihmisenä ja B.UP:n tiimoilta?”.

Lenkkeilin, touhusin kaikenlaista ja video- sekä valokuvasin iloista energiaa. Avasin B.UP somekanavat. Julkaisin somessa näitä tekeleitäni omissa sekä B.UP profiileissa. Tarjosin Pro Bono hengessä keskustelumahdollisuutta B.UP Coachingin näkökulmasta. Tein myös ”ihan oikean” mainosvideon, elämäni ensimmäisen. ”Vit*ttaako”. Tähän mainosvideoon sain yhden ohjeen eräältä pitkän linjan yrittäjältä. ”Sano jotain mikä herättää, koska kyllä vit*ttaa”. Loppu on historiaa. Myös jatko-osa ”Negatiivituttaako”.

Merkityksellisintä tässä kaikessa oli se, että nämä keskustelut, joita kävin yrittäjien kanssa Pro Bono hengessä tuntuivat minusta parhaalta mitä olin koskaan tehnyt.
Elämä ilman unelmia on kuin taivas ilman aurinkoa!

Sisäiset menestystekijät

Havaitsin maailman muuttuvan ympärilläni niin rajusti, että se mitä sain ja annoin ei enää vastannut sitä, mitä sen mielestäni olisi pitänyt olla. Tein päätöksen hypätä tutusta täysin uuteen ja tuntemattomaan. Oma B.UP yrittäjätarinani tiivistettynä on, että minua on pelottanut päätösten edellä. Mutta samalla olen vihdoin tehnyt sitä, mistä aidosti nautin. Vaikka en tiedä, miten valintani kantaa, olen kuitenkin tarttunut hetkeen, ottanut kiinni sisäisestä palosta rakentaakseni juuri sen näköistä B.UP maailmaa, jossa olen omimmillani. Tutkimusmatkalla minua on työntänyt eteenpäin yrittäjyysunelmani ja omien sisäisten menestystekijöideni löytäminen.

Sisäiset menestystekijäni ovat metkoja itsetuntemuksen näkökulmasta. Sisäsyntyinen korkea energiataso, nopea oivalluskyky ja ennen kaikkea se, että kohtaan ensisijaisesti ihmisen tarjoten kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisen kokemuksia ovat minua liikuttavia voimia. Korkea energiataso antaa siivet kantapäihin olla mukana monenlaisessa ja halua toteuttaa uusia, erilaisia asioita. Nopea oivalluskyky on pohjana nähdä ”tyhjä huone” monessa eri sisustuksessa, kykyä nähdä mahdollisuuksia mahdottomissakin paikoissa ja tilanteissa. Se on kykyä mennä eteenpäin, löytää sopiva reitti, löytää keino ratkaista käsillä oleva tilanne. Kykyä tehdä oikeanlaisia kysymyksiä.
B.UP Katse eteen ja ylös!

Totuudellisuus

B.UP Tutkimusmatkoilla pysähdytään miettimään elämää eri näkökulmista B.UP Coachingin keinoin. Jos koet määrittelemätöntä tyytymättömyyden tunnetta ja aamulla herätessä tuntuu, että taas on vain yksi samanlainen päivä edessä, ovat nämä merkkejä, joiden edessä on syytä pysähtyä mahdollisimman pian. Ennemmin tai myöhemmin tyytymättömyys voi kasvaa niin suureksi, että riskinä on esimerkiksi uupumus. Tarttuminen muutoksen ei ole helppoa, vaikka tiedostaisi tarpeen muutokseen. On olemassa vaara jumittua omiin puolustusmekanismeihin, turvallisuustekijöihin, jotka rajoittavat näkökykyä. Näin käy, kun emme uskalla kohdata totuutta vallitsevista olosuhteista.

B.UP Coachingissa puhumme totuudellisuudesta. Siinä on kyse siitä, miten katsot tilannettasi ja kuinka rohkeasti uskallat tehdä tarvittavia muutoksia. Omaan luuppiin jäädään pyörimään, kun ei enää nähdä positiivisia asioita elämästä tai uskalleta tehdä hyppyä tuntemattomaan. Pahimmillaan päivittäin kylpee negatiivisuudessa, kun jokin pidättää muutosmatkalle lähtöä. Tarvittava muutos ei välttämättä tarkoita esimerkiksi työpaikan vaihtoa tai parisuhteesta erkaantumista. Lopulta voi olla kyse hyvinkin pienistä muutoksista. Onnellisen elämän edellytys on, että elää itsensä näköistä elämää.

Uskon siihen, että vastaukset löytyvät aina ihmisestä itsestään. B.UP Coaching tarjoaa turvallisen keinon hakea näitä vastauksia, antaa mahdollisuuden saada sinut sekä liiketoimintasi loistamaan. Muutoksen moottorina toimii vahva itsetuntemus ja totuudellisuus. Olennaista on ymmärtää, mihin haluaa muutosta ja tiedostaa, että haluttuun päämäärään pääsemiseksi täytyy kulkea tietty matka. Muutos voi olla pieni, mutta sitäkin merkityksellisempi. B.UP Coachingista saat työvälineitä löytää kadoksissa olleen suunnan sekä onnen ja ilon tunteet.
Menestys on pieniä tarkoituksellisia tekoja!

KOHDATAAN. RAKASTU MATKAAN. MENESTYTÄÄN YHDESSÄ.

Katja Koskimies
B.UP Tähdentekijä

Huippujulkaisut

 KATSE ETEEN JA YLÖS  ❤️

B.UP -
OPEN YOUR FUTURE

B.UP tarjoaa sinulle ja yrityksellesi tuen jatkuvaan kehittymiseen.

Tutustu palveluihin

LISÄÄ TARINOITA.

Katja Koskimies

Avoin mieli riittää

Tulevaisuudesta on hyvä ymmärtää sen olevan kokoelma erilaisia opittuja ja eri tahojen esittämiä näkemyksiä toivottavista ja ei-toivottavista asioista. Olemme niin tottuneita osaan näistä näkemyksistä..

Lue lisää »