Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjän tarkoituksellinen elämä

Minä olen aina etsinyt tietoa ja vastauksia kirjoista. Yläasteella paras ystäväni oli Ranuan kunnan kirjasto. Menin sinne aina, kun minulla oli ihmeteltäviä asioita, ja lainasin aiheeseen liittyviä kirjoja. Tämän taidon opin äidiltäni. Hän luki paljon kirjoja, ja me myös keskustelimme kirjojen sisällöstä keskenämme. Meitä kumpaakin kiinnosti psykologiset teokset. Toki itse ahmin nuorena paljon myös kauhukirjoja. Luin kaikki Stephen Kingin kirjat. Halusin paeta ankeaa todellisuutta etenkin fantasiakirjojen maailmaan. Olin yksinäinen nuori.

Kirjojen lukeminen jäi vähemmälle, kun aikuistuin ja perustin perheen, mutta edelleenkin minulle tulee kausia, jolloin luen paljon kirjoja etsiäkseni sieltä vastauksia. Lukemisen lisäksi olen kirjoittanut pienestä pitäen. Ensimmäisen päiväkirjan sain joululahjaksi, kun olin 7-vuotias. Jäsennän maailmaani ja ajatteluani kirjoittamalla.

Syksyllä 2021 löysin taas lukemisen ilon, ja minulla oli selvästikin paljon kysymyksiä mielessäni. Ehkä tämä vaihe kuuluu keski-ikäisyyteen. Yhtä lailla tässä elämäntilanteessa mieleen nousee esiin monia kysymyksiä ihan kuin murrosikäisenä. Olen huomannut, että lähes kaikkien lukemieni kirjojen aiheet pyörivät elämän tarkoituksen etsimisen ympärillä.

Kysyn yhä uudelleen: Mikä on minun elämäni tarkoitus?

Etsin siihen vastausta esimerkiksi kirjasta nimeltä Löydä elämän taika, jonka on kirjoittanut Katri Syvärinen. Se kertoo sisäisestä matkasta suorittamisesta iloon. Itselläni on taipumus ajautua suorittamaan. Kiireen keskellä helposti menetän tekemisestä ilon. Haluan auttaa ja sanon ehkä liian helposti kyllä mielenkiintoisille tilaisuuksille. Mutta onneksi olen jo oppinut puhaltamaan pilliin ajoissa, ja uskallan poistaa velvollisuuksia kalenteristani. Kirjassa oli todella paljon hyviä oivalluksia.

Tuota kirjaa minulle suositteli ystäväni. Seuraavaksi kuulin eräältä toiselta kirjasta nimeltä Big Magic, jonka on kirjoittanut Elizabeth Gilbert. Kirja rohkaisee lukijaa tiellä kohti luovaa arkea tai oman intohimon löytämistä. Itsellehän luovuus ja luova elämä on ollut tärkeää siitä lähtien, kun kävin Limingan taidekoulun kirjoittajalinjan 2000-luvun lopulla. Löysin tien luovuuteen. Olen taistellut sen suhteen, että kuinka paljon voin olla ”vain” luova henkilö ja kuinka paljon pitää olla järkevä ihminen, joka ajattelee elantoaan. Tuo kirja muistutti minua siitä, että minä saan olla luova jo nyt tässä hetkessä. Voin elää luovaa elämää arjessani, kun vain raivaan sille tilaa ja mahdollisuuksia.

Tämän jälkeen luin monta muutakin kirjaa, jotka käsittelivät elämän tarkoitusta ja merkityksellisen elämän etsimistä, mutta en kerro niistä tässä vaan kerron mitkä kirjat ovat minulla nyt kesken helmikuussa 2022.  Ryhdyin lukemaan logoterapian kehittäjä Viktor E. Franklin kirjoja. Tuntui, että jokaisessa lukemassani kirjassa viitattiin häneen. Luen parhaillaan hänen kirjaansa Ihmisyyden rajalla, jossa hän kertoo kokemuksistaan toisen maailmansodan keskitysleireiltä. Sen jälkeen aloitan kirjan nimeltä Tarkoituksellinen elämä, jossa Frankl esittelee perusideansa eli sen, että ihmisen elämällä on tarkoitus, eikä se ole kuviteltu vaan todellinen.

Franklin ansiosta olen vihdoin saanut nimettyä sen omituisen tunteen, jota olen kokenut viime vuonna. Minulla on ollut hetkiä, jolloin koen eksistentiaalista tyhjyyttä. Nyt tiedän, että tuo tunne kumpuaa siitä, etten ole kokenut elämääni riittävän merkitykselliseksi. Etsin nyt tarkoituksellisempaa elämää.

Kuinka elää tarkoituksellista elämää?

Yrittäjäksi ryhtyminen kaksi vuotta sitten oli askel kohti omanlaista elämää. Olinhan haaveillut pitkään taiteilijaksi ryhtymistä ja elämistä luovalla tavalla. Mutta koska olen myös toimeentuloani miettivä ihminen ja vastuussa perheeni elättämisestä, koin, että yrittäjäksi ryhtyminen on paras askel kohti vapautta, mutta järkevällä tavalla.

Kutsunkin itseäni pehmeäksi yrittäjäksi. Olen yrittäjä vapauden takia. Voin itse määritellä omat palveluni, ajankäyttöni ja aikatauluni. Voin nauttia hitaista aamuista ja käydä kävelemässä vaikka keskellä päivää, jos niin haluan. Olen nukkunut erittäin hyvin yrittäjänä ollessani.

Oltuani yksinyrittäjä 1,5 vuotta, tulin mukaan myös B.UP -yhteisöön elokuussa 2021. Olen nyt Bupup Oy:ssä partner. Minua kiehtoo suunnattomasti B.UP Founder Katja Koskimiehen ideat ja visiot. B.UP Tutkimusmatkat pohjautuvat tieteellisesti tutkittuun tietoon. Tutkimusmatkojen viitekehyksenä toimivat kognitiivinen, positiivinen ja valmentava psykologia sekä organisaatiopsykologia ja johtamisen teoriat. Tutkimusmatkoilla suunnataan kohti haluttua päämäärää. Silloin korostuu ratkaisukeskeisyys.

Kun ajattelee mistä asioita olen aina ollut kiinnostunut, ei ole ihme B.UP puhuttelee juuri minua. Olen vuorovaikutuksessa joka viikko B.UP Koutsien kanssa. He ovat Life Coacheja, jotka ovat saaneet siihen koulutuksen. Oma sisäinen kehitys on todella lähtenyt lentoon syksyn aikana. Onkin täysin luonnollista, että luen parhaillaan Viktor E. Franklin kirjoja. Käsittääkseni life coaching perustuu logoterapiaan. Logoterapiassa ohjataan ihminen löytämään elämälleen tarkoitus. Tärkeässä osassa on kysymysten esittäminen. Ei neuvota kuinka pitäisi toimia vaan kysymysten avulla autetaan ihminen löytämään vastauksia sisältään. B.UP:ssa kaikkeen vielä lisätään muu ammatillinen osaaminen, kuten esimerkiksi todella vahva kokemus liiketoiminnan kehittämisestä. Nerokasta!

Minulta onkin nyt kysytty viime aikoina merkityksellisiä kysymyksiä. Ne ovat vieneet minut välillä epämukavuusalueelle ja aiheuttaneet ärtymystä. Mutta tuo ärsytys on sitten aiheuttanut minussa ajattelua ja oivalluksia. Olen kirjoittanut paljon pohdintojani muistikirjaani ja tietokoneelle. Tätäkään blogikirjoitusta ei olisi olemassa ilman tätä matkaa, jolla olen B.UP:ssa.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

❤️ Minun on löydättävä uudestaan sisältäni ilo ja intohimo tekemiseeni. Omilla nettisivuillani lukee suurella: Tervetuloa, kuinka voin auttaa? Mutta mitä se tarkoittaa oikeasti? Miten haluan auttaa ja miksi?

💎 Minulla on vastaukset jo muodostumassa. Sen tiedän. Merkityksellisyys on löytymässä. Sen jälkeen se pitää saada näkyväksi ja toimimaan arjessa.

💫 Kaiken loksahtaessa paikoilleen minulla on mahdollisuus menestykseen. Minun pitää löytää vastaus kysymykseen: Millainen Heidi on menestynyt Heidi? Vastaus löytyy minusta itsestäni. Olen suuntaamassa kohti menestystä.

Tästä matkasta kiitollinen,

Heidi

B.UP Partner, Myynti ja markkinointi

KOHDATAAN.
RAKASTU MATKAAN.
MENESTYTÄÄN YHDESSÄ.

Huippujulkaisut

 KATSE ETEEN JA YLÖS  ❤️

B.UP -
OPEN YOUR FUTURE

B.UP tarjoaa sinulle ja yrityksellesi tuen jatkuvaan kehittymiseen.

Tutustu palveluihin

LISÄÄ TARINOITA.